Редно ли е да подарявате парфюм на мъж

Парфюмът е тайно оръжие за съблазняване и удоволствие, което се използва от древността. Ако тогава желаната бутилка с ароматна течност е била прерогатива на кралете, благородниците и богатите хора, днес почти всеки може да си позволи такъв лукс. Сред разнообразието от аромати всеки ще намери парфюм по свой вкус и джоб.

Още в древни времена човечеството започва да използва парфюмни композиции, макар и не по начина, по който сме свикнали. Например, в древен Египет ароматните масла винаги са се считали за неразделна част от всеки ритуал. Освен това, телата на богатите хора са били третирани с такива масла преди погребението. В древен Рим се е вярвало, че всеки парфюм има лечебни свойства. В някои части на света тамянът все още се използва за лечение на главоболие или релаксация.

В древността парфюмът е бил един от най-изящните и скъпи подаръци, поднесени в знак на уважение и любов и не всеки можел да си го позволи. В съвременния свят всичко се е променило драстично. Можете да подарявате парфюм само на близки роднини или добри приятели, чиито вкусове са ви напълно известни.

Правилата на етикета

Според правилата на етикета във Франция само съпрузите могат да си подаряват парфюм един на друг, тъй като такъв подарък се счита за наистина интимен. В други случаи такова подарък се счита за обида или лицемерие.

Никога не давайте мъжки парфюм като подарък на вашия шеф, колега или далечен познат, такъв хубав подарък може да се счита за обида. В някои случаи подобен подарък се тълкува като намек за неподреденост или неприязън към човека.

В други случаи парфюмът като подарък може да бъде интерпретиран по интимен начин. Мъжът може да си мисли, че даващият намеква за по-близки отношения с него.

Друга причина, поради която не трябва да давате парфюм на непознат, са особеностите на кожата му. Всеки човек има свой специален аромат на кожата, следователно парфюмите, които подхождат толкова идеално на един, когато се смесват с миризмата на чужда кожа, могат да дадат напълно противоположен ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *