Избор на фототапет за хола

Тапети и фототапети за хола, по правило, се избират в голям формат или на цялата стена. Важно е, тук да се използва повърхност, в близост, до която не се планира поставяне на мебели.

Когато нищо не пречи на изгледа на фототапета, те изглеждат по-стилни и играят не просто фонова роля, а се превръщат в централен декоративен елемент. Така изглеждат като картина, умело вписана в пространството! Изключение тук може да е стъклената масичка за кафе, меката мебел, някои декоративни фигурки.

Почти всяка тема е подходяща за хола, може да разгледате интересни опции и да направите поръчка за абсолютно всяка снимка или модел, без да се ограничавате до нещо конкретно.

Пейзажните изображения или панорамните гледки ще помогнат за визуално увеличаване на пространството, хоризонталните линии „разтягат“ стаята, а вертикалните елементи на изображението, като дървета или стъбла на цветя, визуално ще увеличат височината на тавана.

Изборът на модел, зависи от съществуващия интериорен стил или от това, което искате да получите в крайна сметка. Модерните градски пейзажи, градските светлини, трафикът и градските мотиви са идеални за високотехнологични или тавански интериори.

За тези, които са уморени от бързия ритъм на градовете и шумната суматоха, ще харесат тапетите с природа. За жителите на мегаполисите липсва приятната за окото зеленина, която успокоява и придава усещане за свежест и бодрост.

Опитайте се да поправите това, като декорирате една от стените с пищен пейзаж или като я превърнете в зелен оазис. Естествените мотиви са сред най-актуалните при избора на фототапети. С тях не само вие, но и гостите ви ще останат възхитени, колко ефектно и стилно изглеждат в интериора! Сенчести гори, безкрайни планини, буйни водопади, слънчеви пустини, прозрачни езера и цъфтящи поляни. Всичко това може да стане част от вашия дом!

Друга тема, която е спечелила заслужена популярност сред фототапетите, е морето и океанът. Очарователното синьо дава радост, вдъхновение, усещане за мир, релакс и комфорт. Фототапетът с море, напомня за летните пътувания и приключения. Той помага за пресъздаването на кътче от лятото, което ще топли и радва, през цялата година. Лазурен бряг със златист пясък, заобиколен от тропически палми – това е пейзажът, който толкова липсва. Отворете прозореца към океана и направете това, точно в стената!

Кой каза, че фототапетите са подходящи само в модерен, минималистичен или еклектичен интериор?

Архитектура, паркове, горски и флорални мотиви. Всички те са подходящи за лаконичната класика, английски стил, сецесион или Прованс. Ценителите на класическото изкуство също ще харесат картините, които ще изглеждат като автентични творения на четката на художника по стената!

Флорални мотиви или панорами на улиците на древногръцки руини и градове ще изглеждат страхотно в класически или средиземноморски стил. Изберете тапети в нежно розови, пясъчни и пастелни цветове, които ще създадат впечатление за лекота и светлина.

Ако искате да добавите малко азиатско спокойствие и екзотика към интериора, тогава стенописи със цъфтяща сакура, водопади, камъни, китайски градини и архитектура, бамбукови гори и техните сладки обитатели, панди ще ви помогнат. Убедете се сами, колко прекрасно изглежда такъв зелен оазис в интериора!

Декоративните възможности на стенописите са безкрайни! С тяхна помощ можете да зонирате стаята, визуално да увеличите пространството на стаята и височината на таваните. Може лесно да създадете специфична гама от цветове, които харесвате, допълвате или подчертавате съществуващите цветове.

По този начин, в хол с недостатъчно осветление, светлите тапети в топли нюанси са перфектни. Сред тях са праскова, златисто, топло зелено, оранжево, охра. Те ще направят интериора по-топъл и светъл. Не забравяйте, че именно тези нюанси намаляват пространството, докато студените, напротив, го увеличават. В хола с прозорци с южно изложение би било съвсем подходящо да изберете фототапети в богати и благородни тъмни нюанси. Опитайте шоколад, кафе, наситено зелено и синьо.

Успех в начинанието и съчетанията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *