Чистота и организация в банята

Да имаш чиста и добре подредена баня е най-бързият начин за пълен релакс и спокойствие по време на къпане. Това е така, защото нищо друго няма да ангажира сетивата и съзнанието на къпещия се, и той ще е посветен просто на приятните минути,  в които тялото е под въздействието на водната струя. Ето и няколко съвети за чиста и спретната баня.

Преди да започнете почистването, трябва да разкарате от банята ненужните неща. Няма нужда да организирате неща, на които не им е мястото в банята.

Оставете възможно по-малко неща върху плота. Колкото повече неща подредите там, толкова по-лесно ще се замърсява плот пространството и респективно няма да можете да видите това.

Възползвайте се максимално от вътрешните части на мебелите в банята. Там вече можете да подредите тоалетните принадлежности на базата на потребностите в банята. Преценете добре, кое да бъде на ръка разстояние, кое да бъде на по-високо място, кое да е в горния шкаф, кое в долния шкаф и т.н.

Използвайте кутии тип органайзери, те ще разграфят много по-лесно вътрешното складово пространство, особено в шкафове, които са по големи като размер. Такива органайзери могат да разграфят и чекмеджетата в шкафовете, така че да разпределяте нещата по много по-правилен начин.

Децата също трябва да имат лесен достъп до своите тоалетни принадлежности. Освен това от една определена възраст те трябва да бъдат възпитани да ползват банята, така че да не цапат, да подреждат след себе си и да бъдат внимателни когато са в помещението.

Оптимизирайте ползването на банята като поставите окачалките и хавлийниците на правилните места. Понякога има нужда да преразгледате удобството в банята, за да прецените дали сегашното разположение е най-добро с оглед ползването на душа, умивалника, ваната!

Като крайна мярка в организацията за по-практична баня се смята маркирането на продуктите, които са в нея. Става дума конкретно за контейнерите, за кутиите и органайзерите с различни принадлежности в тях. Така по-лесно и по-бързо ще се ориентирате какво ви трябва и ще сте осигурили означение за ползващите банята.

Източник: https://banya-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *