Хиперинверторен климатик

Професионалистите твърдят, че търговците спекулират с наименованието „хиперинверторен климатик“.

Разбираемо е това наименование да се асоциира с супер мощен климатик, който е супер енергоефективен. Всъщност става дума за наименование на модерна серия японски климатици, които са с инверторно управление на компресора.

Всички вече добре знаят, че инверторните климатици са в пъти по-икономични от обикновените. Те консумират много по-малко електроенергия, вдигат много по-малко шум и затоплят или охлаждат много по-бързо. Коефициентът на преобразуване на тези климатици е над 3.6.

Ако преди време малцина си позволяваха да си купят по-скъп климатик, то днес все повече клиенти инвестират в качеството, което във времето се изплаща многократно.

Японците са преценили, че новите технологии ще се отразят благотворно върху работата на климатика и клиентите ще им бъдат благодарни. Точно заради иновативните технологии температурата в помещението и навън се следят непрекъснато. Компресорът работи максимално ефективно и се съобразява с направените изчисления на системата за нужната топлина или хладина, която трябва да се отдаде на помещението.

Хиперинвертония климатик има и уникален филтър. Японците са използвали модерния Plasma филтър. Той не се сменя. Използва се само в хиперинвертоните климатици.

Това накратко са характеристиките на хиперинверторния климатик. Цената му не е много по-различна от инверторните климатици, но е доста по-висока от тази на обикновените.

Имайки предвид изтъкнатите предимства, едва ли по-високата цена ще бъде факторът, който ще ви откаже от покупката на по-качествения и ефективен климатик.

Един климати, който се използва в помещение, съобразено с мощността му, ще се разваля много рядко. Месечните сметки за ток ще бъдат много по-ниски. Няма да се налага да търсите друг начин за отопление при минусови температури навън.

За монтажа на нови си климатик повикайте добри професионалисти. Те имат опит и инструменти, с които ще гарантират качествен монтаж. Гаранцията на уреда ще бъде призната. Задължително трябва да правите регулярна профилактика на системата, която допълнително ще удължи живота на климатика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *