Разчистване на банята от ненужното

Обикновено хората след като направят ремонт в банята я обзавеждат с какви ли не нови аксесоари, мебели за баня, и какво ли още не, започват да изпитват трудности свързани с удобството в интериора. Затова ето няколко съвети, които ще са полезни при разчистване на банята от ненужното.

Започнете с ненужното. Няма как ако сте инсталирали долен шкаф за баня да го премахнете на втория ден. Просто се постарайте в него да складирате най-важните тоалетни принадлежности за банята, а не да го превръщате като шкаф в килера. Затова прегледайте шкафовете в банята и мокрото помещение и ги освободете от ненужните неща.

Направете списък с неудобствата в банята. Отделете един ден, в който ще опишете всички неудобства свързани с ползването на помещението. Опишете и по-големите и по-дребните, за да намерите оптимално решение за по-малко неудобства. Ако забележите неща, без които може, просто ги премахнете от банята.

Не оставяйте всичко върху плота. Много често плот пространството в банята се превръща в изложение на продукти. Вместо това, нека там да има един декоративен елемент и най-много до две или три тоалетни принадлежности. Останалото нека да бъде разпределено в складовото пространство при мебелите в банята.

Намерете конкретна зона или складово пространство само за почистващите препарати в  банята. Там може да поставите освен самите препарати, но и кофи, парцали, мопа и четки, с които почиствате, за да знаете, че те винаги ще са ви под ръка и няма да са разхвърляни навсякъде в банята и мокрото помещение.

Започнете с най-важното. Ако започнете да изхвърляте всичко наред, може и да сгрешите. Затова е добре да видите, които са належащите пречки да ползвате банята така както искате, трябва да насочите мисълта си натам. Отстранете проблема в зависимост от това, от което се нуждаете.

Разбира се, всеки случай е различен и трябва да се върви според конкретните потребности, тези 5 съвета бяха просто идея откъде може да започнете и какво да направите.

Източник: https://bania24.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *