Пътна помощ

Как а се предпазим от фалшива пътна помощ на пътя?

Балканските нрави и манталитет са познати на всички ни и никой не би се учудил на факта, че има хора, които използват нещастието на другите за собствени престъпни облаги. Преди време стана ясно, че има апаши, които дебнат по магистралата за аварирали автомобили и предлагат уж професионални услуги. Престъпниците хвърляли по пътя пирони, метални парчета и др., които предизвиквали повреди по движещите се автомобили и после под прикритието на фалшива пътна помощ предлагали помощ на закъсалите.

Магистралните апаши помагали за превозването на автомобила до най-близкия сервиз, а след пристигането ставало ясно, че цената на ремонта е огромна. Тези, които отказвали да платят тази сума, били заставяни със заплахата, че превозното средство ще бъде конфискувано или наново повредено.

Това по-често се случва на чужденците, които не са запознати с обстановката по магистралите и възможността сами да потърсят пътна помощ, а да не се доверяват на случайни хора.

При чужденците престъпните помощници имали и друга тактика. Те издебвали тези, които спирали през нощта на паркинг и пръскали с приспивателен спрей през леко отворените прозорци. След това всичко в автомобилите бил на тяхно разположение. Взимали всичко ценно и изчезвали без никой да разбере какво точно се случва.

За да не попаднете и вие на подобен род фалшива помощ, предварително се снабдете с телефон на няколко фирми, предлагащи пътна помощ на достъпни цени. Можете и да направите своя абонамент с одобрена от вас пътна помощ. Така ще си гарантирате основните дейности, които са необходими при настъпила повреда, независимо къде се намира вашия автомобил.

Когато се случи нещо на автомобила в на път, достатъчно е да позвъните на фирмените телефони и да изчакате идването на специализирания автомобил. Възможно е повредата да е съвсем малка и да може да бъде отстранен на място, но може и да се наложи репатриране, с което професионалистите ще се заемат веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *