Привлекателните вертикални щори

Вертикалните щори намират приложение в интериора на жилищни и нежилищни помещения. Те се използват в офисите за създаване на благоприятни за работа условия. Широко приложение намират в административни сгради, здравни и детски заведения. Ако е необходимо да се създаде вътрешна преграда на относително големи площи, те са най-подходящи.

За тези завеси обикновено се използват естествени тъкани. Отлично изглеждат рисунки върху ламели от юта. В този случай прозорецът служи като един вид декоративен елемент. Когато прозорецът е затворен, в стаята се създава хармонична атмосфера, което осигурява не само защита от слънчевата светлина, но също така и наслада от художествения дизайн на печата.

Дизайнерите на интериори, когато уреждат помещения, решават, като правило, в полза на тъканите вертикални щори, тъй като те имат свои собствени предимства. С правилния избор на текстура и цвят на тъканта, можете лесно да създадете оригинален интериорен дизайн, който ще добави към атмосферата на стаята изисканост.

Платнените вертикални щори се обработват със специални импрегнации, които придават на ламелите здравина и еластичност и ги предпазва от смачкване. Импрегнацията действа и като антистатичен и анти-прашен агент. Ето защо, външният вид на завесите може да остане в перфектно състояние за дълго време и прозорецът ще бъде украсен с оригинален елемент.

Най-често ламелите на вертикалните щори са изработени от полиестер, който на практика не пропуска слънчева светлина. Такива вертикални продукти се използват в офиси, където често слънчевите отблясъци на мониторите пречат на работата. Прозорец, покрит с такива завеси, се намира и в конферентни зали, където се провеждат презентации с помощта на проектор.

Един обикновен контролен механизъм ви позволява да регулирате завесите на тъканите в съответствие с необходимия светлинен отвор в прозореца. Тези продукти са лесни за монтиране и експлоатация. Не всички домакини са готови да харчат пари за химическо чистене на вертикалните щори и за това си имат свои варианти.

Преди измиване долната верига се отстранява от щорите, тежестите се премахват, след което всяка ламела се изважда от плъзгачите и се навива в отделна ролка. Ако изделията са изработени от тънка материя, тогава ламелите се поставят най-добре в специална чанта за пране. Ролките се потапят в сапунен разтвор и се оставят за около един час, за да се разтворят замърсявания, мазнини и прах във водата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *