Предимствата и недостатъците на бързите заеми

Една от най-разпространените и популярни услуги, които предлагат небанковите дружества у нас са т.нар. бързи кредити само с лична карта. Това е първаият вид финансови услуги, които отпускат и безлихвен мини кредит. Много е важно заинтересованата страна, която иска да получи такъв див заем, да претегли много добре предимствата и недостатъците му.

Предимствата включват:

– Скорост и бързина при разглеждане на заявленията и даване на обратна връзка;

– Спестява се време на клиента, тъй като процедурата за кандидатстване се провежда онлайн;

– Парите се превеждат по банковата сметка за по-малко от няколко часа;

– Онлайн кредитите без документи са много по-надеждни от всеки друг инструмент за кредитиране от банки;

– Тези услуги се предоставят по други критерии, различни от тези на банките, така че броят на тези, които могат да се възползват от тях, е много по-голям, отколкото в случая с банките.

Не трябва да забравяме недостатъците:

– Бързите заеми имат много по-висок лихвен процент, който е определящ за техния ГПР, отколкото при обикновените заеми, като се има предвид факта, че изплащането им се извършва в много по-кратък период;

– Определените лихвени проценти са доста високи, но ако бъдат платени навреме, тези небанкови инструменти се оказват полезни в краткосрочен план.

В интернет има все достатъчно сайтове за сравняване на кредити, които предоставят на клиентите много полезна информация за настощящта ситуация на кредитния пазар у нас. Те разпоагат и с блогове за финансово обогатяване на общата култура по отношение на различните видове бързи кредити. В такива блогове всеки човек, който има желание да вземе бърз заем, може да го направи, след като се запознае детайлно с фактите и с всички необходими данни, за да се довери на най-безопасните и най-изгодните бързи кредити.

Най-добрите лихвени проценти за онлайн заеми без документи са тези, предлагани от лицензираните фирми, чията дейност се следи пряко от съответните правораздавателни органи. Легитимните фирми спазват стриктно законовите разпоредби и може да им се има доверие. Те уповестяват на своя официален уеб сайт цялата информация, свързана със своите финансови продукти и услуги и не си позволяват заблуждаваща реклама, подводни камъни и манипулативни практики.

Източник: https://vsichki-krediti.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *