Практично решение – складове под наем

Някои фирми с цел съхраняване на своята продукция или стоки се изправят пред необходимостта от складове под наем. Те са улеснен, защото предлагането на тази услуга е много разпространено. Предявените изисквания към помещението са в зависимост от необходимите условия за съхраняване както на суровината, така и на готовата продукция.

За да се открие подходящия за фирмата склад, може да се ползва услугата на посредник. Ако решите, можете да се справите и сами, защото в интернет ще откриете достатъчно предложения за складове под наем. При избора на складово помещение трябва да се съобразите с факта, че за всяка група стоки има характерни изисквания за съхраняване. Например, тръби и всякаква санитарна техника не се нуждаят от специални условия.Това позволява да се ползват складове от по-нисък клас, а това намалява разхода за наем.

Хранителните продукти се съхраняват само при специални условия. Помещенията, предназначени за съхраняване на мляко и млечни продукти, както и за месо и месни продукти, трябва да отговарят на всички санитарно-хигиенни изисквания, и да осигуряват нужния температурен режим и влажност на въздуха. За тютюневите изделия и алкохола са подходящи складови помещения, които имат лиценз за съхраняване на такива стоки. Медицинските препарати изискват изключително сертифицирани складове под наем.

За промишлено оборудване са необходими складове с много здрави подове и наличие на подемна техника. Така също трябва да се обърне внимание за височината на тавана и големината на вратите. Има още много други видове стоки, които изискват индивидуални условия за съхраняване. Това може да са лакове, алкидни бои, химическа или запалима продукция, а така също автомобилни гуми, автокозметика, автохимия, и много други.

Може би най-изгодни да се окажат нови складове под наем, защото са съвременно строителство, съобразено с изискванията на класификацията на складовете. При тях се осъществява контрол и отчет на стоките, осигурена е техника и оборудване за товарене и разтоварване на стоки и продукция.

За да се чувствате спокойни за вашата стока, е добре да си намерите складове под наем, които имат сигурна охрана. Да се охраняват както складовете, така и паркинга към тях. Наличието на добра противопожарна система е задължително. В складовете да има изградени всички необходими инженерно-комуникационни системи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *