Някои хитрости, за да не се изложите на вечерното парти

Излизането и пиенето с приятели е забавно, но пиянството може да доведе до неправилни решения и да се чувствате зле на следващия ден. Научете как да ограничите някои от страничните ефекти от пиенето, за да Ви помогнат да се наслаждавате спокойно на нощта.

Отговорно пиене

Пийте само една алкохолна напитка на час. Пиенето може да бъде шот, бира, чаша вино или коктейл. Каквото и да е, опитайте и пийте само по една на час. Това ще ви попречи да се напиете, тъй като черният Ви дроб може да преработи алкохола и да го изкара от организма ви след час.  Ако се придържате към този график, ще можете да пиете безгрижно, но останете трезвен.

Пийте бавно питието си, а не на екс.

Задайте лимит за нощта въз основа на поносимостта ви към алкохола. Придържайте се към него. Ако знаете, че се напивате с 3 бири, тогава трябва да стоите далеч от това количество, за да избегнете напиването. Всеки се справя с алкохола по различен начин, така че няма перфектен съвет, към който да се придържаме. Когато се съмнявате, знайте, че препоръчителните количества са 3 напитки за мъже и 2 за жени.

Вземете си пари в бара вместо карта, така ще спрете да пиете, когато ви свършат парите.

Жените се напиват по-бързо от мъжете поради различията в особеностите на тялото.

Колкото повече тежите, толкова повече алкохол може да консумирате преди да се напиете.

Пийте внимателно. Пийте за вкус, а не за количество. Насладете се на аромата и вкуса на алкохола. Похарчете пари за скъпа, но изключително приятна напитка, защото това ще бъде единственото питие на нощта. Каквото и да е, оценявайте бавно нейните нюанси.

Поднасяй чашата до устните от време на време и я накланяй. Вместо да пиеш, просто вдишвайте аромата.

Всеки има различна поносимост към алкохола, така че пийте за себе си без да доказвате нещо или да сте в крак с приятелите.

Пийте вода преди, между и след пиенето. Доказано е, че водата помага за усвояването и разграждането на алкохола.

Пийте водата бавно, за да оставите повече време между алкохолните напитки.

След като приключи забавлението, не се качвайте зад волана, а извикайте фирма с Drink and drive услуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *