Защо е необходим опит при смяна на щрангове

Наскоро наши приятели решиха да направят смяна на щрангове в жилището си. Те живеят в пет етажна кооперация, построена през 60-те години. Тогава за вертикални и хоризонтални тръби са използвани метални, които са податливи на корозия. Как се стигна до това тяхно решение?

Проблемът със запушване на каналите непрекъснато се появяваше. Освен това се появи и проблем с питейната вода – спадна сериозно налягането, а водата имаше променен цвят. След консултация със специалист им беше обяснено, че проблемите идват от щранговете. Корозиралите тръби на канализацията задържат мръсотията и вътрешния диаметър непрекъснато намалява, а с това се забавя и изтичането на отпадъчните води. При питейната вода проблема също е предизвикан от старите метални тръби. За да се решат всички проблеми и да се постигне желаното качество е необходимо да се направи смяна на щрангове на цялата кооперация, защото щранговете са обща собственост.

За съжаление не се постига съгласие по този въпрос и нашите приятели започнаха сами да се справят – да сложат нови полипропиленови тръби само в жилището си. Те имаха информация, че с тези тръби се работи много лесно и ще могат да се справят сами. Работата им започна добре – нарязаха тръбите на нужната дължина, купиха всички необходими елементи за свързването им и започнаха да отстраняват старите метални тръби. Тук вече възникна сериозен проблем. Приятелят ни нямаше опит да работи с инструмент за рязане и се оказа, че ще трябва да остави съседите без вода, а тези, които живееха над тях трябваше да не ползват канализацията.

По най-бързия начин чрез интернет намериха фирма за смяна на щрангове, която започна работата веднага. Опитът си каза думата – работниците се справиха перфектно. За да се получи смяната на щрангове за кратко време допринесе и доброто съвременно оборудване на работниците.

Желателно е преди да се започне със смяната на вертикални и хоризонтални тръби на която и да е система (канализационна, отоплителна или водоснабдяване) да се потърси професионална помощ. Най-добре е да се ползват услугите на професионалистите по смяна на щрангове, защото икономисването на някакви средства може да доведе до загубата на много повече. Допусната грешка при свързването между стари и нови тръби често е причина за наводнения в жилището, а понякога и в това на съседите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *