Можете ли да се издържате с рисуване на портрети

Ако от много време насам си мечтаете да се занимавате единствено с рисуване и то конкретно с рисуване на портрети, ето с какво трябва да сте наясно.

Очевидно това е малък бизнес, който е предназначен за художник. Въпреки това, не е подхоящ за всеки художник. Трябва да се чувствате добре и да няма напрежение като си взаимодействате с различни видове клиенти,  особено ако правите портрети на място, и трябва да можете да работите бързо, както за постигане на удовлетвореност на клиентите, така и за увеличаване вашата времева граница и чиста печалба.

Какво се случва по време на типичния ден от вашия бизнес за рисуване на портрети по поръчка?

Ежедневните дейности на професионалния портретист са елементарни: вие ще комуникирате с настоящи клиенти и ще работите по рекламата и общуването с бъдещите клиенти. През останалото време голяма част от работния ви ден се заема от практикуването на вашия занаят и работа върху портретите, които клиентите са ви поръчали.

Какви са нужните умения и опит, които ще ви помогнат да изградите успешен бизнес за рисуване на портрети по поръчка?

Всяко предишно художествено преживяване е полезно, а специфичното рисуване на портрети е още по-полезно. Официалното художетвено образование не е задължително изискване, но притежаването на по-висока степен в изкуството или в свързана с него област може да ви помогне както да се рекламирате пред клиентите, така и да определите по-висока цена за работата си. И накрая, всеки опит с продажбата на вашето изкуство, лично или чрез онлайн методи, може да бъде полезен.

Какъв е потенциалът за разрастване на бизнеса с портрети по поръчка?

Потенциалът за растеж на портретния бизнес е скромен, когато се разглеждат индустриалните прогнози за следващите няколко години. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че такъв бизнес има изключително ниски текущи разходи и ниска инвестиция за стартиране, което означава, че по-голямата част от всяка продажба на практика е чиста печалба за художника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *