Псориазис

Лечение на псориазис

Лечението на псориазис е трудно, дълго и  не винаги е успешно. Препоръчва се да се съчетава с подходяща хранителна диета. В повечето случаи е достатъчно да се избягват храни, съдържащи или предизвикващи киселини в стомашно – чревния тракт. Не се толерира и употребата на консервирани храни.

Препоръчват се леки меса, млечни продукти, риба, зелени зеленчуци, ябълки във вид на компот или  печени. От значение е и пиенето на голямо количество вода.

Колкото и странно да звучи, заболяването не е заразно. Въпреки, че червените петна притесняват околните и ги карат да се отдръпват от болния. Този проблем е повече естетически.

Освен лечението, предлагано от традиционната медицина, псориазисът се повлиява добре кремове, които съдържат алое, крем, който е приготвен от люти чушки, както и рибено масло.

Мнозина споделят, че са се лекували с билката сарсапарила. Тази билка влиза в състава на медикамента „ Псориазал плюс”. Други са доволни от резултатите на „Цитросепт“, който съдържа екстракт от семена на грейпфрут.

За отлични резултати се споделя и при употребата на билките змийско мляко, дъбова кора, върбова кора, коприва, ливадно отвратниче, бял равнец, невен и др.

Разбира се, лечението с билки е ефективно, когато се използва наред с традиционното медицинско лечение.

Не рядко псориазисът се разпространява и по ноктите както на ръцете, така и на краката. Наблюдава се неравномерно удебеляване на ноктите, отлепването им от основата и оцветяването им в сивкав цвят. Това състояние е също толкова дискомфортно, колкото и червените петна по кожата.

Както казахме вече, псориазисът може да се появи и по скалпа. Това може да е напълно самостоятелно или повлияно от заболяването по други места на кожата. Обикновено псориазисните петна се намират на тика, в областта около ушите, а в по-тежки случаи и по целия скалп.

Резултати при този тип псориазис дава прилагането на шампоани с катран, селен и салицилова киселина. Препоръчително е да се редува прилагането на нормален шампоан с лечебен.

Няма как да не споменем и Имунофан Спрей при псориазис. В Интернет пространството има много положителни мнения за него и все повече хора започват да го използват.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *