Кога се налага смяна на щрангове

Изобщо и не съм предполагала какво е това смяна на щрангове, тъй като не ми се е налагало никога до сега да се занимавам с нещо такова. Но уви, проблемите в моето жилище от старо строителство започнаха да излизат наяве и всичко водеше към смяна на щрангове.

Но да обясня какви бяха проблемите, заради които специалисти ме посъветваха да се обърна към ВиК фирма за изпълняването на тази услуга. Моят апартамент е на четвъртия етаж, където напоследък забелязах, че топлата вода идваше много по-бавно от всеки друг път. Освен това забелязах известна промяна в цвета на водата, а бих казала същото и за вкуса на питейната. Това като начало наложи да си купя специална кана за пречистване на питейна вода, а следващата стъпка беше да се обадя на някоя специализирана ВиК фирма за да ми направи процедурата по смяна на щрангове.

Майсторите дойдоха, обясниха ми как ще преминат нещата, но ми обясниха, че могат да сменят за сега само вертикалните щрангове при моя апартамент, тъй като за останалите щрангове по етажите, както и хоризонталните щрангове в мазето все още няма налично съгласие от общото събрание на входа. Наложи се да проведем такова събрание и да вземем адекватно решение за да се свърши веднъж завинаги с тази смяна на вертикалните тръби.

Оказа се обаче, че не всички наши съседи са съгласни да се направи процедурата смяна на щрангове в кооперацията, тъй като някои от тях са възрастни пенсионери и нямат никакви средства за такива екстра разходи. Това наложи няколко от собствениците да предложат да им покрият разходите, благодарение на което ремонтът успя да се извърши. Смениха се както хоризонталните, така и вертикалните щрангове с нови полипропиленови тръби.

Качеството и циркулацията на водата се промени веднага и сега всички обитатели сме много доволни от тази смяна на щрангове, която извършихме с обши усилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *