Кога да потърсите спешна стоматологична помощ

Цялото ви тяло е едно цяло, което затруднява определянето на истинската причина, която се крие зад болката в зъба. Правилната диагноза от зъболекар е най-сигурният начин да намерите незабавно облекчение и да предотвратите сблъсъка с по-голям проблем.

Кога трябва да потърсите спешна стоматологична помощ?

  1. Имате клатещ се зъб

Като възрастен зъбите ви са поростнали правилно и са се превърнали в здрави инструменти, които ви помагат да се храните, да говорите и да живеете здравословно. Ако сте забелязали, че зъбите ви започват да се клатят, има няколко неща, които могат да се случат. Ако клатещите се зъби ви причиняват зъбобол, може да имате заболяване на венците или кариес на зъбите. Ранното лечение може да предотврати разпространението на инфекцията или да предотврати ваденето на зъбите. Ако се налага след това, може да получите повече информация за дентални импланти София.

  1. Зъбоболът ви е силен

Силата на вашия зъбобол може да е знак, че е време да посетите зъболекаря си и да се подложите на лечение. Ако зъбоболът ви е слаб, има няколко възможности за лечение, към които можете да се насочите у дома. Ако болката се е увеличила и продължава след чувствителност към температура или допир, е време да посетите вашия зъболекар.

  1. Венците ви кървят и болят

Ако вече прилагате правилните техники за четкане и почистване с конец и редовно ги включвате в ежедневната си грижа за устната кухина, вие вършите чудесна работа за предотвратяване на заболявания на венците. Ако обаче венците ви болят или се подуват, вашият зъболекар ще трябва да изследва какво всъщност се случва

  1. Имате подута челюст

Подуването на челюстта може да показва сериозен признак на инфекция. Ако имате подута челюст, съчетана с лош вкус в устата, треска, затруднено дишане или преглъщане, трябва незабавно да потърсите спешна стоматологична помощ. Инфекцията на слюнчените жлези обикновено е бактериална инфекция, причинена от запушване на слюнчените жлези.

 

  1. Имате зъбен абсцес

Абсцесът на зъба е много болезнена инфекция, която обикновено се развива в корена на зъба ви. Симптомите са от треска, лош вкус в устата, гной до подути жлези. Обикновено абсцесът ще изисква някаква форма на оперативна намеса, за да е сигурно, че инфекцията е дренирана и лекувана правилно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *