Кога да наемете ПР агенция

Използването на ПР агенция не е евтино начинание, но пък има определени обстоятелства, когато това ще стане абсолютно безценно за вашия бизнес.

Добре е да наемете ПР агенция при стартиране на бизнеса. Започнете, като определите целите си- дали искате клиентът да взаимодейства с вашия продукт, или искате да разбере за бизнеса чрез медиите или интернет мрежата.

Ако искате медийно внимание при стартирането на бизнеса си, ПР агенцията, макар и скъпа, е най-сигурният ви залог.

ПР е възможно най-ефективният начин да привлечете вниманието на хората към бизнеса си и да направите марката си популярна.

Тя също така обикновено е по-рентабилна от рекламата в голям мащаб.

ПР агенцията вече разполага със създадена мрежа от медийни контакти, която може да се окаже гаранция за добра база, където, ако не идвате от журналистическите среди, ще бъде много, много по-трудно да получите сами същото внимание.

Можете да използвате ПР агенция само за вашето стартиране. Балансирайте разходите – преценете какви са общите разходи за стартирането и какви са вашите цели за него. Ако планирате да популяризирате бизнеса си само чрез ПР, няма лошо, отделете 85% плюс бюджета ви за стартиране, за да платите за ПР агенция.

Не забравяйте да поддържате връзки, тъй като често е за предпочитане да използвате същата агенция за други проекти в по-късно време, отколкото да започнете с изцяло нова от нулата.

ПР агенция се използва при стартиране на продукт или област, в която сте инвестирали много.

Ако сте направили много разходи, за да разработите нов продукт или да го складирате, вие искате хората да знаят за него.

Отново, освен ако нямате здрави медийни контакти и взаимоотношения, една агенция ще ви привлече далеч повече медийно внимание, отколкото вероятно сами ще успеете.

Бюджетът за агенцията отново трябва да се съобрази с общите Ви пазарни и продажни цели за продукта.

Ако това е нова услуга, която не ви е струвала толкова много, или смятате, че клиентите ви ще научат за нея по друг начин, освен чрез пресата, помислете просто да напишете свои собствени съобщения за пресата като помощ за другите средства, които използвате за пестене на пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *