Климатизация – разликите между централните климатични системи и сплит климатичните системи

Климатизация – разликите между централните климатични системи и сплит климатичните системи

Маркан Про – вашият надежден партньор за климатизация!

Климатизация и ОВК системи за индустрията, както и за дома – допринасят за комфорта ни на живот! Когато в едно вътрешно пространство имаме нужда от вентилация, от изстудяване или затопляне на въздуха, поддържане на една оптимална влажност в помещенията – говорим за инсталацията на една съвременна и надеждна система за климатизация! Често днес се сблъскваме с понятията централна климатична система и сплит системи за климатизиране. Какви са основните разлики между двете системи, техните плюсове и отрицателни страни – ще ни посочат специалистите по климатизация от Маркан Про. Те са вашият надежден партньор за ОВК системи поставени в дома или в офиса, търговския обект, склада и прочие!

Климатизация с централна климатична система или със сплит климатици?

Основната задача на климатизацията е да поддържа нужната микросреда в интериорните помещения. Това не означава единствено поддръжката на по-студена или топла температура на въздуха. Означава още поддържането на необходимата влажност, която да осигури комфорт за работа, за почивка или за функционирането на даден технологичен процес. Основно можем да разделим системите за климатизация на такива обслужващи нуждите на дома, на отделни офиси или къщи и такива обслужващи нуждите на големи индустриални сгради, офис площи или търговски зони. От тук говорим директно за сплит климатични системи и централни системи за климатизация. Основаната разлика между двете групи е мощността на климатичните тела и възможностите им за функциониране.

Сплит климатиците имат две тела – вътрешно и външно. Хладилния агент циркулира по тръби или маркучи межди двете тела и така климатизира въздуха в помещението. Този тип системи за климатизация идеално затоплят или охлаждат въздуха, но основния им недостатък е един – не вкарват в помещенията свеж въздух! Те обаче не генерират големи нива на шум, икономични са, лесни за монтиране и гъвкави в това отношение. Домакинствата и малките офиси могат да се възползват от предложенията за инверторни или мултисплит климатични системи на Маркан Про. Повече информация можете да намерите на сайта им www.markanpro.bg! Централните климатични системи обслужват най-добре нуждите на големи зали, офис сгради, търговски центрове и прочие. Те климатизират наведнъж голям брой помещения и вкарват свеж въздух в тях за по-добра вентилация! Могат да бъдат изключително разнообразни, като най-популярните от тях са чилърите, VRF/VRV системи или климатизация на покрива. Маркан Про предлага надеждни решения за бизнеса и чрез този тип централна климатизация. Бъдете сигурни в комфорта си за работа и живот – изберете професионалистите по климатизация на www.markanpro.bg!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *