Как да направите продажбата на апартамент изгодна

Невинаги е възможно да се отдели от семейния бюджет сума, достатъчна за закупуване на жилище. Така може да се превърне голямата мечтата в реалност. Много хора, дори продават собствените си домове и инвестират парите си в недвижими имоти по Черно море.

От агенцията за недвижими, луксозни имоти Unique Estates дават някои полезни съвети:

5 стъпки за бърза и изгодна продажба на вашия апартамент

  1. Поставете жилището в ред и направете снимка
  2. Правилно оценете апартамента
  3. Свържете се с агенции за недвижими имоти – www.ues.bg.
  4. Поставете рекламите си в интернет и във вестниците
  5. Изчакайте купувачите и направете сделка

Ето и откъде да започнем?

Направете всичко, за да е атрактивен луксозния апартамента за потенциални купувачи.

Независимо от стойността на имота, предлаган за продажба е важно апартаментът да бъде подреден.

Дори при отсъствието на скорошен ремонт и възможността да го направим, преди продажбата, трябва да положим усилие и да премахнем от него обемисти, стари, безполезни предмети. Важно е да почистете всяка стая от боклук и отломки.

Видимостта е важна

Въпреки факта, че купувачът лично инспектира обекта, преди окончателните преговори с продавача, е важно да го заинтересувате на етап – запознаване с техническите характеристики. Снимките трябва да предоставят обективна и изчерпателна информация за обекта.

Как правилно да снимате апартамент:

  1. Първо снимайте апартамента

Хол, спалня, коридор, тераса, кухня, баня. Като правило, позицията „от вратата”, при условие че осветлението ви позволява да правите ясни снимки е добро. Или снимайте „от прозореца“, за да покриете максимална площ.

  1. Направете снимка на къщата и околностите

Стълбището, входът към стълбището, вътрешния двор, обектите в непосредствена близост, които могат да предизвикат интерес сред различни целеви групи: магазини, пазари, паркинг, училища и др.

  1. Изберете най-добрите снимки

Намерете онези снимки, в които вашият имот изглежда възможно най-привлекателен. Именно тях използвайте и оцените своя дом.

Оптималната цена

От една страна, не искате да продавате на евтина цена. От друга страна, важно е да не отидете твърде далеч. Правилната цена на луксозния апартамент може да бъде определена от независим експерт. За да получите оценката, трябва да платите за услугите на агенцията за недвижими, луксозни имоти Unique Estates.

На уебсайтовете на агенциите за недвижими, луксозни имоти и табла за обяви трябва да зададете параметрите в лентата за търсене, които са близки до характеристиките на собствения ви апартамент: област, площ, брой стаи, състояние, етаж.

Избирайки 10 апартамента, според тези критерии, може да извлечете средната цена, като разделите сумата на десетте цени на апартамента, посочени на сайта, с номер 10. Може веднага да вземете максималната цена и да си осигурите резерв за договаряне, без да понижавате под минималните цени на подобни имоти.

Време е да потърсите купувачи. Започнете търсенето с ues.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *