Какви са ползите от приемането на Omega 3

Преди да поговорим за ползите, нека уточним какво представляват Omega 3 мастните киселини. Те са важни градивни елементи за човешкия организъм и за нашето здраве и задължително трябва да присъстват към менюто и начина ни на хранене. Най-важна роля изпълняват три от групата на общо деветте мастни киселини в Omega 3. Те са жизненоважни, тъй като тялото ни не може да си ги набавя само и това трябва да се случва с помощта на външни източници. Можем да си ги набавим, чрез консумация на храни като риба, ядки и други, но най-лесният и бърз вариант е да се доверим на дражетата Omega 3 от Now foods и да си набавим необходимата доза мастни киселини наготово.

Какъв е ефектът от приемането на мастни киселини Омега 3

Поддържайки нормалното ниво на необходимите мастни киселини, наблюдаваме бърз и благоприятен ефект върху нашето тяло. Сред най-добрите им ползи са:

  • минимална застрашеност от диабет и заболявания на сърцето;
  • добри мозъчни функции;
  • лесно поддържане на здравословно тегло и по-бързо изгаряне на излишни мазнини;
  • предпазва от появата на възпалителни процеси в тялото;
  • подпомага лесното натрупване на чиста мускулна маса.

Редица изследвания гарантират горепосочените ефекти на Omega 3 1000 mg. Най-голямото предимство на хранителната добавка е, че организмът ни усвоява необходимото си количество бързо и лесно. По този начин всички процеси в тялото са забързани, чувстваме се по-бодри, здрави и уверени в кожата си.

Как се приема

Специални статистики водят до извода, че хората приемат по-малко от половината им нужно количество Омега 3, което е необходимо на организма да функционира безпроблемно. Препоръчително е дневно да приемаме от 500 до 2000 мг. Само с едно драже от Omega 3 на Now foods си набавяте до 1000 мг.  Полезният прием включва до две дражета на ден, а резултатите ще усетите бързо. Помогнете на тялото си да функционира правилно и да си набавя всичко необходимо. Това няма как да се случи само чрез храната, затова заложете и на дражетата на Now foods.

Можем ли да си ги набавим от храна

Както споменахме и по-горе, храните богати на Омега три са някои видове риби, различни ядки, както и доста растителни масла. Едва ли някой от нас се храни постоянно точно с тези продукти. И въпреки, че така можем да си набавим известно количество от мастните киселини, то не би ни било достатъчно. Съветваме ви да не се отказвате от консумирането на този вид храни, но в същото време да приемате и добавката, която ще допринесе за набавяне на нужното за организма количество. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *