Какви рискове крие доставка на храна по домовете

Процесът на доставка на храна е толкова сложен, колкото всеки друг логистичен процес, с особеността, че тук се занимаваме с нетрайни стоки. Това означава, че скоростта, оптимизирането на маршрута, правилното боравене и климатизацията са жизненоважни за процеса.

Много заведения, както и БМ ресторант Варна, в последните месеци заложиха изключително на доставка на готвени ястия на домашни адреси, за да отговорят на нуждите на редовните си клиенти.

Раабира се, наблюдават се някои неприятни недостатъчци на тази дейност.

Често няма връзка между ресторанта и клиента – платформата за доставка е единственият посредник. Тъй като платформите за доставка на храна се възприемат единствено като логистични оператори, рисковете са свързани с храната, доставена както на клиента, така и на ресторанта.

  1. Лоша информация за продукта:

Ако влезете в някое от приложенията за доставка на храна на вашия смартфон, направите поръчка и след това опитате да намерите подробна информация за закупения от вас продукт, най-вероятно няма да намерите информация за съставки, алергени или хранителни стойности. Ще се наложи да се ровите дълго в уебсайта на ресторанта. Бизнесът на платформите за доставка на храна са данните за потребителите (какво, кога, колко), а не детайлите на продукта. Това може да доведе до сериозни проблеми за клиентите и в крайна сметка да злепостави ресторанта.

  • Опаковка и транспорт:

Някои от рисковете, свързани с транспорта, са свързани със следното:

 1) куриерите често смесват топли и студени продукти, съхранявайки храна при опасни температури;

2) храната твърде много време е била превозвана или

3) условията за транспортиране са били неправилни.

Решението е заведенията и фирмите за доставка на храна да си взаимодейства, за да могат да предоставят на клиента качествена, удобна и съвременна услуга. Трябва да се помисли за нови съдове за доставка, които да гарантират, че поръчаните ястия ще бъдат доставени в същия качествен вид, както е и в самото заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *