И отново за отпушване на канали

Наскоро попаднах на една интересна фирма, предлагаща голям набор от ВиК услуги, тъй като се интересувах от процедурата по отпушване на канали. От известно време каналът в тоалетната се запушваше и водата доста трудно се оттичаше, вероятно заради попадането на някакъв твърд предмет, който бе заседнал вътре, и за който нямах представа какъв е.

Това е така, тъй като при наличие на две малки деца в къщата, играта в тоалетната без знанието на възрастен човек, се оказва особено интересна игра, и по-специално хвърлянето на каквито и да е играчки в тоалетната. Поради това се свързах с една фирма, извършваща ВиК услуги, и по-специално отпушване на канали. Помолих ги да дойдат, за да видят на място какво е необходимо да се направи, тоест да извършват отпушване на канали, не само в банята и тоалетната, но и в кухнята.

Фирмата се оказа много коректна, веднага изпрати свой майстор представител, който за малко време успя да се справи с проблема в тоалетната. За отпушване на канали майсторите имат специален инструментариум, с който веднага решават проблема. Оказа се, че вътре била попаднала една кукла, която не можела по никакъв начин да премине по-надолу, тъй като била заседнала при чупката на тръбата.

Майсторът ми обясни, че съм направила много добре и веднага съм се обадила на фирмата за отпушване на канали, а не съм предприела нищо на своя глава, като изсипване на специални „уж“ препарати, тъй като техните изпарения били вредни, особено за малки деца. Той веднага премахна предмета, т.е. куклата, със специален инструмент, като се оказа, че освен него имало и стари натрупвания като косми и влакна.

След това извърши и едно специално изчистване на канала, за да отстрани каквито и да е други малки натрупвания, които с течение на времето биха могли да се окажат проблемни, като същата процедурата извърши и в канала в кухнята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *