За смяна на щрангове – нужно е общо съгласие

Искам да направя смяна на щрангове в нашата малка триетажна кооперация. Това се налага поради факта,че питейната вода от известно време започна да получава един особен вкус, мирис, а и цвят. След консултация със специалисти се оказа, че е много вероятно старите тръби да са корозирали и да имат много ръжда, което от своя страна променя вкуса и цвета на водата. Освен това топлата вода достига много трудно до третия етаж, където всъщност обитавам аз и това в много случаи действа доста изнервящо.

Има консенсус, че трябва да се извърши смяна на щрангове, но има и един малък проблем – съседите от долните етажи нямат достатъчно средства да заделят точно в този момент за такъв ремонт. Опитаха се да ме навият за другата година, но тъй като при мен ситуацията е много зле, аз не се съгласих и дори предложих да поема и техният дял финансово, пък те ще ми връщат парите когато могат и когато имат такава възможност.

И така намерихме една фирма която извършва смяна на щрангове и се спазарихме за хубава цена. Майсторите се оказаха много свестни хора и само за един ден направиха всичко необходимо и завършиха процедурата по смяна на щрангове. Смениха корозиралите тръби с нови полипропиленови, сложиха специални нови кранчета, както и нови водомери. Тази смяна на щрангове стана за вертикалните, но и за хоризонталните тръби. По-специално хоризонталните се намират в мазето, а вертикалните по етажите.

След завършването на ремонта по смяна на щрангове всички бяхме много доволни – цветът на водата си възвърна първоначалния вид, както и вкусът й стана отново един мек и хубав и вече няма да се налага да купуваме минерална вода. Също така налягането на водата се нормализира и сега веднага щом се завърти кранчето топлата вода е на линия и не трябва да се чака и да се губи време за нея, както преди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *