Защо изборът на домоуправител е важен

Изборът на домоуправител е от огромна важност за входа на жилищния блок или кооперация. От него до голяма степен зависи какви ще бъдат взаимоотношенията между съседите и какво ще се прави за благоденствието на съкооператорите. Управителят на етажната собственост е човекът, който поема отговорност за водене на домова книги, събиране на такси, разрешаване на спорове, организация за общо събрание и десетки други неща от първа необходимост.

Как да излъчим точния кандидат за домоуправител?
Ако нямате добър домоуправител, то можете да очаквате истински хаос във входа ви. Нееднократно сме ставали свидетели на лошо управление и хора, които не взимат на сериозно поста си. Разбира се, има я и другата страна на нещата, а именно съвестни домоуправители, с чиято помощ се постигат отлични резултати. Ето защо подбора на авторитетна личност е не само препоръчителен, а дори задължителен. Всичко зависи от общото решение на съседите.

Тези, които не могат да излъчат стойностна кандидатура за управител на етажната собственост, могат да се възползват от услугите на професионалните фирми в бранша. Последните ви предоставят възможност да наемете специалист, който познава Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) и ще върши своята работа на високо ниво. За това обаче трябва да платите.

Професионалните домоуправители нашумяха напоследък, въпреки че не всички им гласуват доверие. В бъдеще този тип услуги ще намерят пазар, тъй като непрестанно се сблъскваме с недоволни граждани от работата на управителите в техните входове. В крайна сметка, когато събитията не се случват според очакванията ви, имате право да потърсите нужната промяна.

Няколко думи в обобщение
И все пак опитайте се да изберете домоуправител, който познавате и, на който може да се разчита. По всяка вероятност във входа ви има стабилни хора, които ще се нагърбят със задължението да изповядват ЗУЕС и да се грижат за спокойното съжителство на съкооператорите. Надяваме се разбрахте защо изборът на домоуправител е толкова важен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *