Защо да поставя битумен покрив

Обикновено този въпрос може да изникне в главата ви, когато се запознаете с покривните конструкции, които се правят с битумни керемиди. Това е алтернатива на класически покриви с керамични керемиди и има своите предимства и недостатъци. В този текст ще отговорим на въпроса откъм неговата положителна страна.

Можете да използвате битумно покривно покритие защото то издържа на трафик. В този смисъл, той е подходящ за комерсиални сгради с парапет, през който минават често работници и служители и така натоварват конструкцията. Битумните керемиди няма да се повредят лесно.

Относително е, но е по-евтино. Знаете колко е променлив българския пазар и често от една реклама на битумни керемиди можете да си направите сметка, която да е много приятна за вашия бюджет. Неизчислената квадратура и трудът на майсторите може все пак да оскъпят повече от това, което сте очаквали.

Много собственици поставят битумни керемиди върху сгради, които са преценени, че ще се ползват в определен брой години: 10, 15, защото така поддръжката и крайната цена им излиза по-евтино. Разбира се трябва добре да се прецени каква ще е тази сграда с определен времеви характер.

Други собственици, които харесват битумната технология, я избират заради чистата естетика. Все пак по този начин те могат да изберат цвят, с който да отворят архитектурата на жилището по страхотен начин. Просто защото освен стандартните керамични цветове, битумната технология предлага и други много по-изтънчени цветове за покривните конструкции.

Накрая и може би най-важно, каквато и покривна конструкция да изберете, трябва да знаете, че пазаруването от качествен търговец е от изключителна важност. Битумните шингли трябва да са със страхотно качество и след това да бъдат поставени по най-добрия възможен начин от опитни строители. Ако това нещо не се случи, невъзможно е да си говорим за предимства, а само за недостатъци, които ще се появяват постоянно. 

Източник: https://armormat.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *