Сватбена фотография

Един или двама сватбени фотографи

Сватбата е специално събитие, което трябва да бъде уловено във всеки детайл! За този ден, двойките, които сключват брак, обикновено канят сватбен фотограф, който да заснеме важните и скъпи моменти.

И така, ако и вие сте изправени пред подобен въпрос, помислете дали ще е добра идея един или двама сватбени фотографи да наемете.

Какви са предимствата на това да имате двама сватбени фотографи?

Работейки в тандем, две е повече от едно, това правило важи и тук. Двамата фотографи ще могат да уловят още повече детайли, съставляващи сватбения ден или сватбената вечер.

Плюсове или минуси на двама сватбени фотографи

Когато става въпрос за избор на двама фотографи за сватба, много хора желаят да се поговорят за следните важни моменти.

Плюсовете:

1. Сватбена сутрин

В случай, че булката и младоженецът се събират на различни места, тогава единият фотограф ще направи снимки на булката, а другият на младоженеца. При условие, че булката и младоженецът живеят вече под един покрив, тогава двамата фотографи могат оптимално да споделят задачите си. Например, единият човек може да заснеме всички важни детайли – рокля, обувки, аксесоари, пръстени, костюм – тоест всичко, което са избрали младоженците, толкова внимателно. Докато другият снима самата двойка.

2. Разходка

На разходка фотографите могат да снимат от различни ъгли или единият от тях може да асистира на другия. Понякога единият от фотографите прави снимките, а другият е ангажиран с видео заснемането.

3. Без пропуски във всеки един момент

Отличен вариант на професионалните фотографи е, когато единият снима тържествена церемония и се фокусира върху младите, а другият „улови” емоциите на гостите, усмивките, сълзите на радост и т.н..

Минуси:

Тук разбира се веднага ще се досетите, че цената на такава услуга ще е по-голяма. Това няма да е проблем, ако всеки от сватбените фотографите си върши работата. Няма да е добре, ако снимат в същия стил и от един и същ ъгъл. В резултат на това, клиентът ще получи еднакви снимки, но за двойна цена.

В заключение:

Колкото и да са добри двамата фотографи трябва да работят хармонично и в един екип. В противен случай, всеки ще работи за себе си и в крайна сметка клиентът ще получи неудовлетворяващ резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *