Дрехи за жени на средна възраст

Да бъде в петдесетте си за една жена по никакъв начин не означава, че оттук-нататък трябва да започне да се облича по-консервативно или с моногонни, скучни цветове. Това също не означава, че следва да нарушава правилата и да се облича като твърде млада, само за да скрие годините си. Модата над петдесет години може да бъде млада, колкото се чувства по дух човек и непредвидима, колкото нейните настроения. Тази публикация ще даде някои страхотни идеи за модата, които могат да накарат всяка жена да изглежда неповторимо, независимо от нейната възраст.

Жената може да извади навън истинкото си „Аз“

Когато става дума за мода, има едно просто правило, което всяка жена е добре да следва, независимо от възрастта и то гласи – да не носи нищо само, защото следва най-новата тенденция или само защото нейната любима знаменитост го носи. По-добре е да се стреми да прави свои собствени модни изявления, като носи дрехи и аксесоари, които извеждат личността й наяве.

Добре е да се показват „силните страни“ и да се скриват „недостатъците“

Жените в зряла възраст следва вече добре да познават силните страни и недостатъците на тялото си и да избират тоалети, които прикриват тези недостатъци и подчертават активите. Например, ако една жена  има бръчки по шията си, тя може да носи рокли и блузи с висока или поло яка. Жените с наднормено тегло, могат да носят тъмни цветове, тъй като те правят жената да изглежда по-слаба.

Хубаво е да се фокусира вниманието към активите

Много експерти съветват възрастните жени да не носят твърде отворени дрехи. Все пак няма твърдо правило за това. Има много жени в петдесетте си, които имат хубави крака, деколте, рамене или гръб. Всъщност, краката са една от тези части на тялото, която остарява много по-късно в сравнение с останалите. Така че, ако дамата има хубави крака, е добре да ги показва, носейки поли до или над коляното. Някои неща, които е желателно да имат тези дами в гардероба, са добре ушити панталони, ризи, рокли, дънки, сака, шалове, колани и удобни маратонки.

Дрехите следва да са с точния размер

Има много жени над петдесетте, които, за да скрият издутия си корем и леко отпуснати гърди, започват да носят твърде прилепнали или свободни дрехи. Облеклото, което не  е с подходяща кройка прави тялото да изглежда безформено. Затова е желателно да се избират дрехи с добре структуриран силует, които не са, нито твърде свободни, нито прекалено впити. Обличането на ризи, поли, панталони, сака и рокли, направени по поръчка от шивачи, вместо да купуват готови, е добра възможност.

Жизнени цветове и мотиви

Модните тенденции гласят, че е най-добре жените над петдесет години да се придържат към твърди цветове като черно, бяло, сиво, червено и каки. Що се отнася до апликациите, по-смели и класически, като райе, каре, пепит, точки и флорални композиции, са най-добрия избор.

Източник: https://kapere.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *