Ролетни щори

Да поставим ли ролетни щори на балкона си?

От много години насам, балконът е нещо, което прави една къща още по-привлекателна и привлича внимание на още повече потенциални купувачи. Някои хора виждат в него място, на което да поставят саксиите си с цветя и да пият кафето си сутрин, а други причисляват балкона към кухнята, готвейки вън, а не вътре. Каквото и приложение да му намерите, няма как да отречем, че тази малка ваша тераска е сякаш мястото, където понякога може да останете сами със себе си и на спокойствие, гледайки небето вечер, да чертаете бъдещите си планове.

Балконът не е просто част от къщата, просто трябва да го погледнете от друг ъгъл. Ако го направите и държите да запазите доброто му състояние, хубаво е да го ремонтират заедно с всички стаи в къщата, а не да го пренебрегвате, щом обновявате дома си. Идея, с която може да направите вашето местенце по-необикновено и запазено от съседското, е да му сложите ролетни щори. Няма значение, че това е нещо нестандартно, така може едновременно да го предпазите и да не бъдете като всички останали.

Идеята ни включва поставянето на ролетни щори  от двете страни на балкона, ако той не притежава странични стени. Така, когато времето е мрачно, вали или духа силен вятър, щорите ще са спуснати, а когато изгрее слънце – ще се вдигнат. Хубавото е, че и през студените зимни месеци, балконът пак ще бъде защитен от климатично влияние.

Това е един наистина доста практичен метод, с който да се погрижите за дома си, за всяка част от него, дори и за балкона. В очите на хората ще изглеждате креативни, смели и различни – какво по-хубаво от това. А и нищо чудно, след вас и други хора да последват примера ви и не след дълго да се превърнете в човека, измислил гениалната идея за балкон с ролетни щори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *