Гумени играчки и комплект за къпане – радост за бебето

За удобство на майката и за лесно къпане на бебето обикновено се купува малка детска ваничка. Освен това се снабдява всяка майка с подходящия според нея комплект за къпане. Предлаганите комплекти са най-различни. Всеки има различно съдържание, както и предложения от различни производители. Комплектът за къпане е съобразен с възрастта на детето и често към тях има и играчки, които могат да се ползват във вода. Гумените играчки за вана са любими както за майката, така и за малкото дете. Те са направени така, че малкото да може да развива своите двигателни навици. Изработени са от мек материал и плуват по водата, което радва детето.

Тези изделия нямат остри ъгли, движещи се части и детето даже може да ги дъвче. По татъв начин те отговарят на всички изисквания за безопасност на играчките, предназначени за деца до 1 година. По форма и цвят могат да бъдат най-различни – жаба, пеликан, костенурки, русалка, кукли, кученце, октопод и всякакви други животни. Гумените играчки издават и някакъв звук, което предизвика вниманието на детето.

Особен интерес за детето представвлява нов комплект за къпане или нова играчка. Има гумени играчки, които променят цвета си под въздействието на водата. Например, черно прасенце при поливане с вода става чисто и много красиво. Детето вижда всичко това и чака да бъде изкъпано и да бъде като чистото розово прасенце. Специалните книжки за къпане са идеална играчка във водата. Страниците са изработени от гума или силикон за това не се повреждат от водата. Картинките под водата стават много ярки или променят цвета си. Има и специални книжки за две годишни деца, на които може да се рисува със специални пастели.

Много е важно комплект за къпане да се избира според възрастта на детето. Това се отнася и за играчките, използване при къпането му. Както се вижда на пазара предложенията за играчки, използвани при къпане са много разнообразни. Основното е да се избират аксесоари, подходящи за възрастта на детето. Разбира се, изборът на комплект за къпане и играчки преди всичко трябва да е съобразен с предпочитанията на малкото дете. Именно те ще предоставят на детето истинско удоволствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *