Грешките в баня обзавеждането

Всеки започващ ремонт в банята иска да има отличен резултат и след ремонта да види мечтаната баня. За съжаление не винаги се получава така и затова си има причини. Ето някои от честите грешки, които хората допускат когато се насочват към правенето на новата баня в дома.

Първата много сериозна грешка е наемането на неопитен изпълнител или такъв, който не е специализирал в ремонти и обзавеждане за баня. На пръв поглед може да не изглежда така, но банята изисква специализиране на майсторите, защото вътре има поне 50 различни компоненти, които трябва да се напасват и да се инсталират съвършено правилно.

Втора сериозна грешка се получава при пазаруването на продукти и аксесоари за баня. Тази грешка има две измерения, едното е естетическо, а другото е функционално. Иначе казано ако поставите смесител с хромирана финитура при мивката, а над него огледало със златиста рамка, а в страни хавлийник с бронзов финиш, тогава веднага ще разберете какво значи кич. Да не говорим обаче какво ще се случи ако не закупите тоалетна чиния с различни водоподаване от предвиденото в първоначалния план. Затова преди покупка на продукти и аксесоари за баня, проверявайте всичко.

Следващата често допускана грешка е пестенето на пари от консумативи. Вече споменахме, че подреждането на новата баня изисква напасване на десетки неща в интериора. Ако използвате некачествени консумативи, можете много сериозно да навредите на банята, още преди да сте почнали да я ползвате. Затова избирайте най-качествените лепила, фугиращи смеси, настилки и облицовки, и т.н. Консултирайте се с майсторите или търговците.

Не забравяйте интериорният дизайн! Това също се случва на редовна база. Хората си мислят, че с ремонта и закупуването на точните продукти за баня, и с плащането на майсторите, всичко ще бъде наред. Интериорният дизайн обаче изисква мисъл, която трябва да се приложи при избора на всички елементи в обзавеждането. Това ще осигури последващо много по-лесно и правилно инсталиране, което пък ще доведе до много по-практичен и стилен интериор.

Източник: https://mebeli-za-bania.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *