Влагата у дома може да се намали – 4 начина да я контролирате

Как да намалите влагата в стаите на дома си, за да постигнете перфектен климат в жилището.

В много домове съществува проблема с излишно ниво на вътрешна влага. Има много различни причини, които допринасят за това голямо количество влага, но има и много лесни начини за контрол и намаляване на влагата. Вижте ги:

1. Леко променете навиците си

Нормално семейство от 3 души произвежда обикновено по около 12 литра пара дневно докато извършва ежедневните си дейности. Ако, например, вземете по-малко горещи и по-къси душове и захлупете тенджерите по време на готвене, това вече ще намали количеството водна пара и ще помогне за намаляване на влагата в дома.

Готвенето може да е една от основните причините за наличие на излишна влага в дома.

2. Естествена вентилация

Друг лесен начин за контрол на влагата е да поддържате къщата си добре проветрена ежедневно. Използвайте абсорбатори в горещи точки с влага като банята и кухнята и отваряйте редовно прозорците си, за да избегнете събирането на излишна влага.

Отварянето на прозорците в дома редовно може да помогне за значително намаляване на влагата.

3. Климатични системи

Когато естествената вентилация не премахва достатъчно влагата, климатикът е идеално решение. Топлият или студен въздух, произведен от климатика, изсушава въздуха, като по този начин намалява високата влага в помещението.

4. Поставете влагоуловител

Добро и сигурно решение, което ще ви съдейства бързо да се освободите от излишната влага в дома, е да поставите влагоуловител.Този модерен апарат гарантира отлични абсорбиране на влага и високоефективна неутрализация на миризма, което помага да се предпази помещението от неприятен въздух и плесен.

Поставянето на влагоуловител е чудесно решение за намаляване на влагата у дома.

Малките и лесни действия могат да имат големи и ценни ефекти. Изпълнете ги сега и се насладете на комфорта на вашия дом. В магазините се предлагат разнообразни модели влагоуловители. Направете консултация със специалит за подходящия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *