Видове рамки за очила според формата на лицето

Както обичаме да казваме, модата си е мода. Тя идва и си отива, но винаги оставя някаква следа, след мигове на емоция, преживяни щастливи моменти. Така е и с избора на слънчеви очила, емоция, стил и изказана принадлежност.

За да сте в крак с нея и за да изглеждате добре, предлагаме ви да разберете за различните видове слънчеви очила и рамки за очила. Тях може да съобразите и според формата на лицето ви. Как да стане това, научете с любезното съдействие на магазина за слънчеви очила – www.sunglasses.bg:

Очила авиатор – възможният класически избор

Магията на този модел е, че почти всеки може да ги носи и да изглежда стилно. Това е класически повод да пробвате, може да изберете очила авиатор за вас. Трябва да експериментирате само с размерите и различните модели, които са повече от достатъчни в електронния магазин.

Кръгли слънчеви очила – препратка към хипи движението

Кръглите рамки за очила или очилата Lennon са друг вид рамки, които са явен, вечен фаворит и могат да се конкурират с авиаторките. Въпреки вече „древната“ им история, много съвременни производители и марки (Ray Ban, очила Leps и др.), произвеждат очила с тази форма.

Кръгли очила са носени някога и от най-популярните и влиятелни хора – Джон Ленън; Махатма Ганди; Стив Джобс и много други.

Какъв тип лице е подходящо за кръгли очила

Кръглата форма на рамката не може да навреди на никого, но е по-удобно да се носят такива очила от хора с широки скули и квадратни форми на лицето, не забравяйте филма „Матрицата“ и един от главните герои на филма – Морфей.

Ако носите диоптрични очила, тогава кръглите модели ще направят лицето ви по-“отворено“, а самата рамка ще е практически невидима на лицето ви.

Очила, тип котешки очи

Рамката котешко око е друга модна икона, която е толкова популярна днес, колкото преди 50 години. Достатъчно е да си припомним Мерилин Монро и Одри Хепбърн, които също са обичали да носят очила с тази форма.

Дизайнът на рамки котешко око, със заострени ъгли, придава на вашето изображение индивидуалност, оригиналност и неуловима част от майсторски поставен стил.

За какъв тип лице са подходящи котешки рамки за очила

Очилата с котешки рамки не са подходящи за всички, този тип рамки изглеждат особено впечатляващи при момичета с тясно лице и строго определени скули (Ксения Собчак, например), при други лица тази рамка може твърде много да изпъква и да се натрапва.

Слънчеви очила Wi-Fi

Стилът и култът към очилата Wi – Fi са модерни тенденции в културата на Hipset и ехо от миналото. Очилата за Wi-Fi са невероятно популярни и са подходящи за всяко облекло и за всеки повод. Основният акцент на тази форма и рамка е тяхната гъвкавост. Те могат да се носят от всеки и навсякъде.

За какъв тип лице са подходящи Wi-Fi очила

Wi-Fi очилата са идеални за широко лице с ясно изразени скули, като Майкъл Джексън. Wi-Fi не се препоръчва за хора с тясно и удължено лице, тъй като моделът има твърде масивни арки, които изглеждат много големи на такива лица.

Clubmaster рамки за очила

Очилата с рамки Clubmaster изглеждат солидни и малко старомодни, а не са и за всеки. Формата им е в състояние да подчертае класически бизнес костюм.

За какъв тип лице са подходящи очилата Clubmaster

Тези модели рамки за очила стоят готино на широко лице. Примери са холивудския филм „Достатъчно за мен“ с участието на Майкъл Дъглас или полковник Сандърс, който основава ресторантите KFC.

Рамки за очила пеперуди

Формата и общия външен вид на тези рамки отдалече приличат на пеперуда, оттук идва и името. Очилата с тази форма ще изглеждат страхотно със същото необикновено облекло. Не трябва да носите рамки за очила пеперуди със строг, делови костюм.

За какъв тип лице са подходящи очила с рамки пеперуди

Тази форма на очила ще пасне на всяко лице с правоъгълна, удължена форма с ясно изразена, квадратна брадичка. Формата на очилата с пеперуда е в състояние да изглади ъгловата форма на лицето и визуално да я съкрати.

Спортни слънчеви очила

Очилата в спортен стил са направени от пластмаса. Такива съвременни стандарти за безопасност имат своите почитатели. Единственият минус тук е в ясно поставения, спортен стил, поставен на фокус, с което следва плътно да се съобразим в облеклото си. Не носете очила в спортен стил с бизнес костюм.

Какъв тип лице ще пасне на очила в спортен стил

Опростените форми на очила в спортен стил ще подхождат на всички. Тук няма разделение на формата на лицето, това е спортен стил, който трябва да е подходящ за всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *