Баня в тъмни цветове

За всички авангардно настроени хора, банята обзаведена в тъмни цветове не е някаква абсурдна идея. Напротив, цветове като черното, тъмно сивото, тъмно кафявото, антрацит и други такива често се споменават от тях когато описват мечтаната баня. Какви са реалностите и какви са мечтите за този вид тъмен интериора в банята, нека да прочетем в текста!

Според дизайнерите и експертите, тъмните цветове в банята, когато се преобладаващи създават класен, луксозен и екстравагантен интериор. Тогава защо хората се плашат от такива решения и избират лесния начин. Първото клише в тази посока е свързано с това, че сякаш минимизират помещението. Това може и да се случи, ако прекалите с тъмнината, но има и начини да пробиете клишето.

Тъмно сивите, графитени цветове са много силен тренд в последните години. Много производители на плочки акцентират на тъмно сивото като задължително за съвременния стил. Когато плочките на пода са в големи размери, а по стените има големи правоъгълни плочки с глазирана повърхност, тогава се създава композиция с усещане за спокойствие и хармония в интериора.

Когато има силни контрасти, не можем да говорим за тъмна баня. Класиката черно и бяло обаче няма как да бъде избегната като тема.  Именно контрастът в такива композиции се явява поразяващият ефект за цялостния интериор. В случая може да изберете черна тоалетна чиния, черна стена при душа, черни рафтове в мебелировката в контраст с бели плочки, бяла мивка и т.н.

Черният цвят е любим на много хора, които говорят за обзавеждане в банята. Дори и те се страхуват да не би помещението да бъде погълнато от него. Решението е в такива случаи е да се избира интересен формат на плочките. Например по-дълги правоъгълни, глазирани плочки за баня, в съчетание със светли сектори с флорални мотиви. Тогава черното става просто прекрасна среда за иновативни декорации.

Не се страхувайте от тъмната баня. Има достатъчно много интересни решения  в нета, които да ви вдъхновят, така че да използвате нещо от тях.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *