И отново актуален проблем – отпушване на канали

Една неприятна авария в столична детска целодневна градина в реномиран квартал, наложи свързването на директорката й с фирма, която се занимава с отпушване на канали. Проблемът възникнал, когато група деца решили да си играят на нова за тях игра, а именно да се гонят с мокри кърпички, и когото хванат, да го избършат с тях, а после кърпичките да изхвърлят в детските тоалетни.

Тази нова игра убягнала от вниманието на възпитателките, вследствие на което малките непослушни дечица изхвърлили в пет тоалетни към един голям пакет мокри кърпички, за които излишно е отбелязано на опаковката, че е забранено хвърлянето в тоалетни.

Така, без никой нищо да подозира, възниква огромен проблем и единственото решение било мигновената намеса на фирма, която се занимава с отпушване на канали. За щастие професионалистите от фирмата се отзовали веднага и се справили професионално с проблема, тъй като дейността отпушване на канали за тях не представлява проблем. От плюс бил и фактът, че ръководството на градината не предприело отпушване с подръчни средства, а се обърнало към професионалистите по отпушване на канали.

Моментално била свикана родителска среща, на която било обяснено на родителите, че трябва да поговорят с децата си, за да не се повтарят тези проблеми. Сред родителите присъствал и бащата на едно от децата, който се оказал служител във фирма за ВиК услуги, извършваща най-различни дейности: смяна на вертикални и хоризонтални щрангове, подмяна на стари метални тръби с нови полипропиленови, смяна на кранове, отпушване на канали. Този баща предложил, ако в бъдеще се случи подобна авария да се обърнат лично към него за нейното предотвратяване, което щял да направи безвъзмездно.

Всички много се зарадвали на това предложение, а дори и някои от родителите, които присъствали на срещата, взели неговите координати, при евентуални проблеми, да има към кого да се обърнат за отпушване на канали и други различни ВиК услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *